dimarts, 2 de novembre del 2010

Treball d'investigació Halloween

Els alumnes de 4t hem buscat informació d'aquesta celebració que tant ens agrada i hem elaborat aquest post per a compartir-lo amb tots vosaltres.
Esperem que us agrade.



L' orige de la nit de Halloween vé de fa més de 3.000 anys, quan els celtes que habitaven zones d´Irlanda, Anglaterra, Escocia i França la celebraven el dia 31 d' octubre. Marcava el final de la collita i de l' estiu i l'inici de l' hivern i de l' any nou cèltic .
La gent pensava que eixa nit s'obria la porta entre el món sobrenatural i el terrenal i que els espirits dels morts caminaven sobre la terra. En aquella època s' encenien fogueres per a foragitar als espirits malignes i les ànimes dels morts . La gent es vestia com a bruixes o dimonis.
Aquesta festa utilitza sobretot, depenent del país on es celebre, els colors taronja i negre que estan lligats als símbols com la jack-o-latern.
Les activitats típiques de Hallowen són els famosos truco o trato i les festes de disfresses , a més a més de les fogueres, la visita a les cases encantades, les bromes, les històries de por i el visionat de les pel·lícules de terror.

És en els paisos anglosajons on aquesta festa ve celebrant-se des del segle XIX, principalment a Canadà, Estats Units, Irlanda i Regne Unit, així com a altres països occidentals.

En Espanya es celebra des de principis dels anys 80 gràcies al cine, a les séries de televisió i a la introducció de l´anglés en tota la primària. Es celebra en les escoles, en els parcs temàtics..... fent homenatge als morts visitant i adornant les tombes amb flors. Fent dolços com els panellets,els ossos de tots sants o castanyes torrades, en Astúries fan faroles en carabasses i els xiquets demanen dolços i menjar per les cases.